Over Stefanie

When you feel a peaceful joy, that’s when you are near truth

Rumi

De coach Stefanie of de mens Stefanie? Er is weinig verschil eigenlijk! Wel zo duidelijk toch? Je vindt bij mij een comfortabele mix van warmte, openheid, betrokkenheid en professionaliteit. Ik bekijk situaties vanuit verschillende invalshoeken en breng graag een beetje humor in. Mijn nieuwsgierigheid en intuïtie zijn de basis voor mijn vragen. Die kunnen soms een beetje scherp of direct zijn, maar vaak raak!

Ik ben altijd oprecht geïnteresseerd geweest in hoe de mens gevormd is, hoe hij denkt en tot keuzes komt. Ik ben heel nieuwsgierig naar wat maakt dat de ander doet wat hij/zij doet, zowel persoonlijk als professioneel. Ik geloof echt dat we (te) veel geneigd zijn om onze gedachten en gevoelens voor onszelf te houden, om welke reden dan ook en dat we onszelf hiermee tekort doen. Je durven uitspreken, je gedachten delen en je kwetsbaarheid durven tonen leidt in mijn (werk)ervaring vaak tot zulke mooie gesprekken met nieuwe inzichten, beweging, resultaten en positieve effecten. Het is heerlijk om mensen te mogen coachen bij het maken van stappen in hun ontwikkeling.

In je kwetsbaarheid zit de ruimte voor verandering

Ik heb jarenlang in verschillende HRM functies gewerkt. De afgelopen 10 jaar werkte ik als schoolleider in het basisonderwijs. Ik ken deze werelden en kan me goed verplaatsen in de uiteenlopende werkomgevingen en in verschillende rollen. Naast het coachen werk ik als interim-directeur en projectmanager binnen het basisonderwijs.

Over de afgelopen jaren heb ik me geschoold en ontwikkeld als coach. Ik volgde diverse opleidingen en trainingen op o.a. het gebied van professioneel coachen (NOBCO/LVSC erkende opleiding), oplossingsgericht- en lichaamsgericht coachen, NLP en intuïtieve ontwikkeling. Niet alleen leerde ik hierdoor het coachingsvak, maar heb zo ook weer heel veel over mijzelf ontdekt. Ik heb nog een hele lijst met opleidingswensen liggen en ben nog lang niet uitgeleerd!

Pak aan wat je dwarszit en gun jezelf een coach

Dat de inzet van een coach werkt, heb ik zelf ervaren. Net als de meeste mensen ben ik in mijn leven ook de nodige obstakels en kruispunten tegen gekomen. Met behulp van een coach heb ik onderzocht wat er leefde in mij. Ik ben daarbij ook mijn onzekerheid, kwetsbaarheid en schaamte tegengekomen en ik had de benodigde oordelen en overtuigingen die niet erg helpend waren. De inbreng van een professional hielp mij om tot inzichten te komen, knellende patronen te doorbreken en nieuwe stappen te maken in mijn ontwikkeling. Soms voelde het intens of pijnlijk, maar zeker niet altijd en verraste het me hoe soms een kleine beweging voor de grootste resultaten kon zorgen. Mijn leven werd er een stuk makkelijker, lichter en leuker van. Dat gun ik iedereen! Nog steeds investeer ik in mijn persoonlijke ontwikkeling en doe aan yoga en meditatie.

In mijn vrije tijd sport ik graag en geniet ik van gezellig tafelen met vrienden. Ik ben dol op Terschelling (als dat nog niet duidelijk was). Met mijn gezin woon ik in Hoorn aan het IJsselmeer. Zomers kun je me op het water vinden op onze boot.