Over Stefanie

When you feel a peaceful joy, that’s when you are near truth

Rumi

De coach Stefanie of de mens Stefanie? Er is weinig verschil eigenlijk! Wel zo duidelijk toch? Je vindt bij mij een comfortabele mix van warmte, openheid, betrokkenheid en professionaliteit (en een beetje humor). Ik bekijk situaties vanuit verschillende invalshoeken, neem waar en voel wat er leeft. Mijn nieuwsgierigheid, sensitiviteit en intuïtie zijn de basis voor mijn vragen. Die kunnen soms een beetje scherp of direct zijn, maar vaak raak!

Ik ben oprecht geïnteresseerd in hoe de mens gevormd is. Uit welk nest kom je? Hoe denk je en op welke manier kom jij tot keuzes? Wat voel je hierbij en hoe doet jouw lichaam hierin mee? Mijn ervaring is dat de balans tussen je hoofd, hart en lichaam onlosmakelijk verbonden is met hoe jij de kwaliteit van je leven ervaart of met andere woorden: Hoe jij in je vel zit. Dit uitgangspunt is de basis voor mijn werkwijze.

Ik ben nieuwsgierig naar wat maakt dat jij doet wat je doet, zowel persoonlijk als professioneel. Ik geloof dat we (te) veel geneigd zijn om onze gedachten en gevoelens voor onszelf te houden, om welke reden dan ook en dat we onszelf hiermee tekort doen.

In je kwestbaarheid zit de ruimte voor verandering

Je gedachten delen, het contact maken met jezelf, je bewust worden van je lichaam en je kwetsbaarheid aan durven gaan, leiden in mijn (werk)ervaring vaak tot mooie gesprekken met nieuwe inzichten, beweging, resultaten en positieve effecten. Ik bied je hiervoor een veilige bedding met de nodige steun en uitdaging.

Ik heb jarenlang in verschillende HRM functies gewerkt. De afgelopen 10 jaar werkte ik als schoolleider in het basisonderwijs. Ik kan me goed verplaatsen in uiteenlopende werkomgevingen en verschillende rollen. Deze ervaring komt goed van pas in de coaching. Ik doe als zelfstandige ook nog steeds begeleidingsopdrachten of projectleiding binnen het onderwijs. 

Over de afgelopen jaren heb ik me geschoold en ontwikkeld als coach. Ik volgde diverse opleidingen en trainingen op o.a. het gebied van professioneel coachen, lichaamsgericht- en oplossingsgericht coachen, NLP en intuïtieve ontwikkeling. Nu (2022) doe ik een opleiding Systemisch Werken (Familieopstellingen). Deze werkwijze is een fijne aanvulling om ruimte voor beweging te maken en richt zich op hoe jij functioneert binnen een systeem (familie of werk) en welke patronen daarin een verandering in het nu in de weg kunnen staan. Zo ontdek je door uit te zoomen naar een systeem (en misschien wel meer dan dat) dat je vraagstuk er vanuit een ander gezichtspunt anders uit kan zien of niet meer speelt.

Pak aan wat je dwarszit en gun jezelf een coach

Net als de meeste mensen ben ik in mijn leven ook de nodige obstakels en kruispunten tegen gekomen. Met behulp van een coach heb ik onderzocht wat er leefde in mij. Ik ben daarbij ook mijn onzekerheid, kwetsbaarheid en schaamte tegengekomen en ik had de benodigde oordelen en overtuigingen die niet erg helpend waren. De inbreng van een professional hielp mij om tot inzichten te komen, knellende patronen te doorbreken en nieuwe stappen te maken in mijn ontwikkeling. Soms voelde het intens of pijnlijk, maar zeker niet altijd en verraste het me hoe soms een kleine beweging voor de grootste resultaten kon zorgen. Mijn leven werd er een stuk makkelijker, lichter en leuker van. Dat gun jou ook! Nog steeds investeer ik in mijn persoonlijke ontwikkeling en doe aan yoga en meditatie.

In mijn vrije tijd sport ik graag en geniet ik van gezellig tafelen met vrienden. Ik ben dol op Terschelling en Italië. Met mijn gezin woon ik in Hoorn aan het IJsselmeer. Mijn coachruimte, een sfeervol historisch tuindershuisje, staat vlakbij het centrum en ligt op loopafstand van het water.